Yleistä

Vapriikin kuva-arkisto tallentaa Pirkanmaan maakunnan ja Tampereen kaupungin historiaa ja nykypäivää. Tallennus on ilmiölähtöistä ja omaa aikaansa seuraavaa. Alueellisen toiminnan lisäksi Tampereen museot on mukana valtakunnallisessa ammatillisten museoiden tallennusyhteistyöverkosto TAKO:n toiminnassa. Vapriikin kuva-arkiston valtakunnalliset vastuualueet löytyvät täältä.

Vapriikin kuva-arkisto huolehtii kokoelmiensa järjestämisestä, säilytyksestä, luetteloinnista, digitoinnista, tiedonhallinnasta, saavutettavuudesta ja tutkijapalveluista. Digitoidut kokoelmat löytyvät Siiri-tietopalvelun lisäksi myös valtakunnallisesta Finna-hakupalvelusta.

Vapriikin kuva-arkiston kokoelmat voidaan jakaa seitsemään eri osakokoelmaan. Näitä ovat Aamulehden kokoelma, Ammattikuvaajien kokoelmat, Harrastajakuvaajien kokoelmat, Hämeen museon kokoelma, Kaupunginarkiston kokoelma, Teollisuuskokoelma ja kuva-arkiston oman dokumentointityön tuloksena syntynyt kokoelma. Eri osakokoelmiin pääset tutustumaan tarkemmin omilta sivuiltaan.

Täältä näet Vapriikin kuva-arkiston kokoelmakartan. Huom. Kokoelmakarttaan ei ole merkitty kaikkia valokuvaajia.